• Sliter du med å nå frem til tenåringen din?
  • Hvordan kan du vite om han eller hun har det bra?
  • Hva kommer de voldsomme humørsvingningene av?

Med en tenåring i huset er det en rekke konflikter å forholde seg til.

Professor Stein Erik Ulvund anbefaler å sette klare grenser og ha en god dialog. Noen av kapitlene kan leses av den unge selv - her er det mye stoff som kan berolige tenåringen din.

Dette er den eneste foreldreskapsboka om tenåringer skrevet av en norsk forfatter. Boka er oppdatert med den nyeste forskningen.

Fjerde bok i serien Forstå barnet ditt tar for seg barnets fysiske og psykiske, sosiale og intellektuelle utvikling i alderen åtte til tolv år. I tillegg kan du blant annet lese om disse temaene:

  • tweens - om barn på vei til å bli ungdom og deres spesielle kjennetegn
  • hvorfor noen barn har lett for å få venner og andre ikke, og hva du kan gjøre
  • når barnet ditt forelsker seg
  • barnets hverdag på skolen og hvordan du kan hjelpe til med leksene
  • hvordan du løser vanlige problemer med barn i denne alderen

70% RABATT!

Skurkene tar toget og LED-lykt

Et drap begås på Lillestrøm stasjon, og morderen befinner seg sannsynligvis på toget til Bergen. Er det en sammenheng mellom mordet og et stort smykkeran som skjedde i Oslo noen timer tidligere? Geniet og hans gode venn Ole Bøe, en tidligere politimann, må løse mysteriet, men ikke uten lesernes - det vil si din - hjelp! Gled deg, det er kjempespennende å løse krimgåter selv!

Sammen med boka får du en super LED-lykt du kan henge på nøkkelknippet eller sekken din. Den er 6 cm lang, og fire batterier følger med.

Tenk at Lars har sovet mer enn 4000 netter i sovepose! Han har brukt to år og syv måneder på å krysse Canada. Han brukte ni måneder på å gå Alaska på langs og ett år på å gå Norge på langs. Alt startet med den første overnattingsturen alene i skogen ved Øyungen da Lars var ni år.

I denne boka kan du lese om flere av hans spennende opplevelser og ekspedisjoner - mer spennende blir det ikke uten at du opplever det selv!

På tur i bjørneland
 

Boka handler om Lars Monsens mange dramatiske møter med bjørn i Alaskas villmark – fascinerende møter som har gitt opplevelsene det ”ville ekstra”. Hans møter med ville dyr, og rovdyrene spesielt, har preget forholdet til dem: Respekt!

Boka er rikt illustrert i tegneseriestrek som bidrar til at boka blir lettlest, spennende og engasjerende.

DEN ULTIMATE DYREBOKA

Dyr

Helt vilt - temmelig tamt!

Forfatter Åshild Skadberg tar deg videre med inn i det mangfoldige og myldrende dyreuniverset hun har skapt i Aftenposten Junior.

I boka møter du utvalgte dyr fra hele verden, ville og tamme, store og små – noen du kjenner fra før, og andre du helt sikkert ikke vet så mye om. Dyrene presenteres på en muntlig og morsom måte, og gjør at vi lærer masse nytt. Boka er tematisk delt inn i 29 kapitler, og alle kapitlene innledes med en side quiz med lærerike spørsmål som du finner svar på bakerst i boka. Boka er gjennomillustrert med fantastiske bilder, og sett gjennom forfatterens lekne blikk og kommentarer, blir denne boka en fascinerende opplevelse for lesere i alle aldre.

  • Over 200 sider med fantastiske bilder og lærerik tekst
  • Åshild Skadberg er kjent for sine spennende dyresider i Aftenposten junior.
  • Bli med på Quiz - over 300 spørsmål!

Verdifulle bøker forsvinner fra biblioteket i Vallyby. Hvordan kan det skje når alle de uerstattelige bokskattene er utstyrt med alarm? Politimesteren ber Lasse og Maja om hjelp.

TIL 11-ÅRINGEN

Siste bane

Elisabeth og Maria trosser advarselskiltet på T-banenstasjonen som sier at man ikke skal bruke rulleskøyter der. Elisabeth ramler og havner på de strømførende skinnene. Hun ender på sykehus i koma. Maria oppsøker stasjonen for å finne ut hva som gikk galt. En T-banevogn ruller inn på stasjonen. Maria oppdager at i vognen er det ingen levende. Den bringer de døde til sitt siste stoppested, og inne i vogna sitter Elisabeth ...

TIL 12-ÅRINGEN

Harry Potter Filmmagi

I denne forseggjorte utgaven får leseren en titt bak kulissene i en av de største filmsuksessene i Hollywoods historie. Bilder, klaffer, brev, en titt bak spesialeffektene og karakterene, intervjuer med skuespillerne og det kreative teamet bak filmserien.

En bok om alt som er litt flaut...

Kroppen vokser

Snart voksen!

Denne boka handler om deg og kroppen din. Den forklarer hvordan du ble skapt, og hvordan du gikk fra å være baby til et stort barn. Men det viktigste er at denne boka forteller deg hva som kommer til å skje med kroppen din i framtida. Du og kroppen din skal ut på et stort eventyr, og det eventyret er om deg!

Boka beskriver enkelt og greit alt som skjer når du kommer til puberteten. Noe kan oppleves litt rart, men alle opplever vi det samme, bare på forskjellig tidspunkt. Jentene får pupper og mensen og guttene skjegg og ereksjon, og alle får hår både her og der. Alt dette kan skape litt usikkerhet, men lurer du på noe - hva som helst - så er det bare å slå opp i denne boka, og du får svar på alt du lurer på om puberteten. En lærerik og nyttig bok!

Sitteunderlag med sjel

Sitteunderlag

Sitteunderlagene hekler du i ull og tover, før du dekorerer dem med nålefiltede motiver.

Teknikkene er raske og enkle å lære, og motivene spenner fra lette geometriske former, perfekte for deg som er nybegynner, til mer avanserte bilder med spennende skyggeeffekter og lag på lag med farger.